VOEDINGSADVIES & LIFESTYLE COACHING

De meeste officiële voedingsadviezen zijn algemeen en werken voor de gemiddelde mens. Maar niemand is gemiddeld, dus dat maakt het lastig om ze effectief toe te passen. Solidsports  & partners maken voedingsadvies persoonlijk, met adviezen op maat die je inzicht geven in de invloed van onze dagelijkse consumptie op onze gezondheid, en de invloed die externe factoren – zoals reclame, sociaal eten, fijnstof, conserverings- en bestrijdingsmiddelen, en zware metalen -op lichaam en geest hebben.

Bij eten en voeding spelen allerlei gewoonten een rol. Een koekje bij de thee, trakteren met kaas en worst, koffiedrinken als je aan het werk of aan het vergaderen bent. Als je uitgebreid gekookt hebt, moet daar echt een goed glas wijn bij, en na het eten rook je altijd een sigaret.

Ook – of misschien wel juist – bij het bereiden van eten zijn ingesleten gewoonten bepalend. Veel kooktechnieken heb je immers geleerd van je ouders, of van je huisgenoten of vrienden. Zo doe je het al jaren, want zo hoort het te smaken: witte rijst met rode saus, zuurkoolstamppot met een kuiltje jus.

Daar is niks raars aan, want die gewoonten zijn de norm geworden, en mensen vinden het meestal niet prettig om van de norm af te wijken. Afwijken levert stress op, dus je past je aan. Bij de factor life & cooking kijken we daarom samen naar ingesleten leef- en eetpatronen, onder het motto: verander de wereld, begin in je keuken.

VOEDINGSADVIES & LIFESTYLE COACHING
250.00
Voedingsadvies & leefstijlcoaching
Leave a Reply